Saturday, March 5, 2011

My Working Station

Dior, Lanvin & Vivienne Westwood

Gallianos sista kollektion för Dior
Albert Elbaz kollektion för Lanvin var alldeles för förutsägbar, vi har sett klänningarnas former och alla färger förut. Handskar som når upp till armbågen och stora halsband har vi skådat alldeles för många gånger till de kläderna han designat. Det känns som om han måste förnya sig för det räcker inte med att allt är elegant.
Vivienne Westwood skapade en fantastisk show och ännu en gång hade modellerna en mycket vågad sminkning.

Fler bilder från Milano


Jag vilar fötterna på en bänk i Duomo kyrkan.

Friday, March 4, 2011

Inga applåder för Galliano

När Diors modevisning var över på fredag eftermiddag och alla väntade ivrigt på att skaparen av kollektionen skulle komma ut på podiumet, och då självklart Galliano i en utstickande kostym, kom istället hela designerteamet ut i laboratorierockar och ställde upp sig i en klunga.

Jag kommer posta bilder på modellerna från modevisningen, men efter vad jag läst var det en ganska tafatt uppvisning och man hade tagit det väldigt lugnt med sminket. När John lyser med sin frånvaro blir det nog lätt naturell sminkning, jämfört med vanligtvis då alla kajaler används till max och sminkväskan blir tom efteråt.

Onsdag 21.30 - Förhandsvisning av The Fighter

Jag designade om ett par av mina byxor så att de ser ut som dessa nedan från Rag and Bones höst kollektion.

I'm in love with Gareth Pugh

Gareth Pugh har skapat en magnifik kollektion för hösten, det är änglar klädda i guld eller kanske solguden Ras krigarprinsessor eller bara otroligt coola brudar. Det var en lättnad att klicka sig igenom denna visning, som att sväva på moln om man jämför med Balmain som ännu en gång var en besvikelse.

Nya kollektioner direkt från Paris

Rick Owens lyckades väldigt bra med bootsen, de långa mockahandskarna och sedan även de flesta skinnjackorna. Men hela kollektionen i sig höll inte måttet och var ganska grå, i stil med Balenciaga som i helhet var väldigt tillbakadragen. Balenciagas chefdesigner Ghesquière lyckades endast med ett fåtal outfits; se de två utvalda högst upp till höger: kjolar med ett intressant konsttryck och ovantill latexvävda västar.

Zac Posen hade som vanligt skapat en extra feminin kollektion fast med ett ansiktslyft, där man kunde se många skinnplagg bland annat en otroligt snygg kappa (nere, längst till höger).

Thursday, March 3, 2011

Jag saknar Paris..

Milano Dag 4
Mugler

Mugler som tidigare skapat herrkläder gjorde sin debut igår på Paris modevecka med fantastiska kreationer för starka kvinnor. Det hade byggts upp stora förhoppningar innan visningen och allt höjdes ett snäpp i och med att Lady Gaga skulle göra entré.
"Häftighetsfaktorn" (om man nu får kalla det så) på kläderna nådde upp till skyarna, på allt från skorna till axeldetaljerna. Nicola Formichetti får ett mycket högt betyg av mig även om han kunde ha bett sin vän Gaga att ha en annan frisyr för visningen.


Wednesday, March 2, 2011

Tips: Chanel pop-up shop @ Colette

Ni som är i Paris för modeveckan eller bara flanerar på rue Saint-Honoré måste gå förbi Colette, för just nu har Chanel en pop-up butik där inne. Du kan inte bara beskåda unika designs av modehuset Chanel och Karl Lagerfeld utan också ha möjlighet att få din Chanelväska illustrerad med någon intressant figur av Keith Lyons, smaka på bakelser från det heta patisseriet Chez Bogato eller ta en bild i en "Chanel Foto Automat". Butiken i butiken har öppet fram till den 10 mars!


Keith Lyons tecknar på en Chanelväska
Bilder: AnOther Magazine

Dagens Begär - Cavalli Byxor

Milano Dag 3Utanför Jil Sanders visning

Min "partner in crime" ClaptonSedan gick vi till Armanis restaurang Nobu
En snygg kostym designad av Tom Ford

Pradas F/W skor

Tuesday, March 1, 2011

Milano Dag 2Anna Dell Russo & Bryan Boy utanför