Friday, February 4, 2011

Stockholm Fashionweek

Rodebjer
I år hölls det en riktigt stark modevecka i Sthlm som även håller hög standard internationellt, och bakom detta låg som ni förstår ett otroligt hårt arbete. Designerteamen hade lagt ner all sin tid för att skapa högkvalitativa plagg och styla modellerna individuellt från topp till tå.
Bland mina favoritvisningar fanns bland annat Rodebjer; i deras kollektionen föll jag direkt för de vida röda byxorna och silverskorna i olika fomer. Ida Sjöstedt skapade en idyllisk värld med vackra isprinsessor. Tiger of Sweden höll en avslappnad men cool visning och de hade ovanligt många looks som kom gående ner för catwalken. Ett direkt intryck var att de inspirerats av Stanley Kubricks film A Clockwork Orange modellerna bar plommonstop och paraplyer. Men sedan fick jag en annan uppfattning: "Musse Pigg goes Clockwork Orange." :) (Men inte i en negativ mening.)

Sist men inte minst måste jag ge en stor eloge till Beckmans Designskola. Efter att ha sett deras modevisning förstår man hur hårt deras studenter slitit och hur nyskapande de faktiskt är. Jag tror man ska lägga elevernas namn på minnet, för i framtiden kan det visa sig att de blir stora stjärnor i en växande modeindustri.

Ida Sjöstedt
Tiger of Sweden
Beckmans Designskola

No comments: