Wednesday, January 26, 2011

Couture ... Couture

Dior
Av de modehus som visade couture i år var dessa mina absoluta favoriter även om Dior var förutsägbart och sig likt, så håller Galliano en otroligt hög standard på sina kreationer. Givenchy fortsätter att vara en banbrytare och den här gången hade man satsat mer på baksidan av klänningarna än fronten. Ryggarna var häpnadsväckande och färgstarka, det var helt enkelt makalöst vackert samtidigt som modellerna bar galna rymdskepp på huvudet.
Elie Saab som vi vet går hem bland de stora namnen i Hollywood och bärs flitigt på diverse rödamattor året ut. Är helt klart ett säkert kort om man ska slå vad om vilket märke som kommer bäras av flest aktriser på Oscarsgalan, Frågan är bara vilken dam som dyker upp i en Saab..

Chanels visning var en ljus dröm, men plaggen var tyvärr inte så bildsköna utan jag skulle tro att man fastnar mer för kreationerna om du tittar på videon från catwalken. Sedan hade det nog varit snäppet bättre med högklackat, men jag förstår ändå Karl Lagerfelds vision och han lyckades med en mycket modern couture-visning fast den var nästan på kanten att tippa över till en mycket glammig ready-to-wear kollektion. Hela idén med en byxa under en klänning och ballerina skor till det är väldigt applicerbart på den breda massan som handlar i Chanels-butiker världen över.

Chanel

Givenchy

Elie Saab

No comments: