Saturday, March 6, 2010

Dior F/W 2010

John Galliano fortsätter där han slutade med vårkollektionen. Det är fortfarande nästan genomgående bara tunna och genomskinliga tyger fast nu i mjölkiga färger. Han byter ut den beiga trenchcoaten mot skinnkappan i vinrött eller i en mörkbrun nyans.
Skinnbyxan slutar heller inte här att vara ett återkommande moment i de flesta höst/vinter kollektionerna. På denna catwalken har den till vår förvåning muterat och blivit med en högre midja och byxan i sig är inte lika åtsittande. Skinnet sitter ganska slappt, men byxan är lika snygg som den tighta varianten är.

Jag faller blixtsnabbt för de olika bruna nyanserna på skinntygen och de lårhöga stövlarna i mocka. Jag kan inte tänka mig något annat än att vara en "Dior-flicka" till hösten, speciellt med det rufsiga håret och skinnbrallorna. Eller vad säger ni?
Modeveckan, Dag 2

Vi begav oss på förmiddagen till en av Paris alla vackra parker; Tullier, där Dior-visningen skulle äga rum i ett stort tält uppbyggt för just modeveckans ändamål.
Fler än vanligt vandrade vågat i sina höga YSL-klackar på gruset. Jag lyckades slita ner mina för en gång skulle inte så höga klackar. Fast vi bara var där en kort stund.
Tror bestämt att vi såg John Galliano smita ut på baksidan i en Jack Sparrow-inspirerad outfit. Med en stor rödhatt, en vit skjorta med långa ärmar och krusad ärm och välputsade spetsiga skor, flydde han fältet. Sedan begav vi oss vidare mot lagerlokalen Halle Freyssinet för Lanvins visning.

Modelejonen var samlade..

Friday, March 5, 2010

Kvällens Outfit - Modeveckan

Jag kombinerad denna kväll mina underbara paljettshorts från Topshop med en enkel korsett från H&M. Den blåa skinnjackan har jag fyndat i min favorit vintage-butik här i Paris.
Det är en underbar liten affär, den har ingen schylt och ser inte mycket ut från gatan. Men från utsidan är hela butiken bara glasfönster och man kan se hur kläder hänger super tätt och trycks mot rutan (ett klädakvarium kan man säga). Jag tycker det är värt att gå dit när man alltid kan gör billiga kap.
Det är dock inte en bra butik för någon som vill ha plats, för här måste man trängas och allt ligger kastat i stora högar.

Jag bytte hatt under kvällen till min Royal Airforce.

Mitt halsband köpte jag för tre år sedan till nyår, har inte haft det sen dess.

Balmain F/W 2010


Balmain fortsätter i samma spår, arméjackorna triumferar, de tighta klänningarna med breda axlar och skinnbyxorna. Det är viktigt att ett modehus förnyar sig varje säsong och jag tycker Christophe Decarnin lyckas även med följande till Höst/Vinter kollektionen 2010. Armékavajerna blir till hösten istället kappor med lika många knappar, fler pälsar (i vågad lila färg) och genialt nog byter han ut de svarta skinnbyxorna mot röda.
Till hösten om inte så tidigt som till sommaren kommer jag gå över till röda skinnbrallor och ta fram min röda skinnkjol. Risken finns att jag nu låter aningen tjatig med jag älskar rött skinn.
Ut med det gamla och in med det nya och länge leve kung Christophe!Modeveckan, Dag 1

Solen skiner, guldstatyerna på operahuset blänker och vi svänger runt ett gatuhörn. Helt plötsligt är vi bland eliten inom modebranchen. Långa modeller i Balmains kreationer, pressfolk, streetstyle-fotografer och inte minst bloggare med kameror. Svarta nyputsade bilar med skuggade fönster blockerar hela gatan. Balmains modevisning är över, lugnet har långt ifrån lagt sig. Alla ska kvickt ut genom Le-Grands dörrar, chaufförerna håller bildörrarna öppna. Det är kaos.
Jag bländas inte bara av solen utan av kamerablixtarna, alla ställer sig framför mig och ropar. De vill att jag ska posera på olika vis. Facehunter får äran först. Han vill att jag ska stå framför en spegel. Han vill ha en bild där solljuset ska reflekteras i mitt ansikte, som ni ser på bilderna.

Jag ser även att Caroline från feber.se är på plats, med kameran i högsta hugg. Efter ett tag utanför Paris Le-Grand blir man aningen utmattad och vi flyr. Jag förstår helt plötsligt hur det är att stå i rampljuset en längre tid, det blir lätt tröttsamt. Personen i fråga väljer det dock själv. Men det hela resulterade i att jag tråkigt nog inte hann ta några bilder på modellerna. Anna Selezneva stod bara några meter bort...

Outfit: Päls
Strumpbyxor - American Apparel
Body - American Apparel
Väska - Gucci
Paljettskor

Thursday, March 4, 2010

Dagens Outfit - på ett slott


Idag gjorde vi ett besök på ett magnifikt slott vid namn Chantilly, som huserar Frankrikes förnämsta konstsamling efter Louvren. Jag hade för några dagar sedan gjort ett vintage-kap: en vinröd kavaj med guldknappar. Som jag bestämde mig var passande för tillfället.