Thursday, March 11, 2010

Chanel F/W 2010, WOW!

Geniet och kungen Karl Lagerfeld kan inte ha gjort en kollektion som ligger mer rätt i tiden. Han har alltid varit en mästare när det kommer till att iscensätta en show och bygga en catwalk som få andra. Han säger oftast att alla hans idéer till en visning kommit till honom i en dröm.

Inne i Grand Palais hade över trettio isskulptörer jobbat för att skapa ett enormt isberg. Catwalken var minst sagt vacker men modellerna fick det svårt och plaskade runt i vatten. Karl hade självklart tänkt på detta och gjort en del av skorna i plast och klackarna på de håriga-bootsen var i genomskinlig plast (förställande istappar).
När mannen bakom Chanel designar något, går han verkligen igenom allt i minsta detalj. Kolla bara på de små söta iskuberna som är väskor, smycken i håret och håriga väskor. Han är också mycket noga med att allt har den där lilla Chanel-detaljen.

Sedan behöver modehuset inte oro sig för att ha några djurrättsaktivister som smutsar ner deras namn, Chanel har till hösten bara fuskpälsar.
Allt kanske ändå inte kom till Karl i en vacker dröm, utan många talade om att temat för modevisningen skulle ha inspirerats av klimatmötet i Köpenhamn. Summa summarum så var kläderna väldigt passande då det var ISkallt ute.
No comments: