Tuesday, November 4, 2008

Valvaka


Vad ska man ha på sig på kvällens valvaka? Det är långt ifån den viktigaste frågan i afton. Men för vissa kanske det känns som att resultatet är givet, men då får man ha i baktanken att opinionsmätningar bara kan säga en viss del. Vad vad vet vi egentligen om hur rasistiskt det amerikanska folket är? Vi vill tro att det bara förekommer i den där lilla ökända samhället i Texas öknen, där luften är lika torr som sanden. Helt enkelt i intet, men när alla kort ligger på bordet och medborgaren står inne i valbåset och det är upp till amerikanen att välja utan att någon tittar över axeln. Då blir det lätt annorlunda. Jag hoppas och tror på Obama i natt, punk slut!

För att återgå till dresscoden för kvällen. Igår bar jag en tröja jag själv designat till viss del. Jag hade tagit en touchpenna man använder för att skriva på CD-skivor och skrivit på mitt vita linne med stora versaler; VOTE CHANGE och med lite mindre bokstäver OBAMA.
Ikväll finns det en del valvakor, vilket inkluderar festligheter. En av dem är på Collage, där även efterfesten för Rock the Bells kommer vara. Den andra håller s-studenter i på Sveavägen, vi får se var man hamnar. Det känns som en cliché att komma i blått, vitt, rött och en massa stjärnor, eller?
Det skulle inte vara helt fel att ha en sådan här t-shirt från RVCA, som ni ser på bilden nedan.

You get the leader you deserve.

Kate Winslet chockar..En sofistikerad och sexig Kate Winslet tar över månadens Vanity Fair med storm. Så trodde man inte att hon kunde se ut. Det är inte svårt att missta sig och tro att Kate är Sharon Stone i Basic Instinct på omslaget, med den vita kappan och hennes nya blonda nyansen på håret lurar hon nästan alla.
Jag måste också ge stylisten credd för en vinnande look och valet av vinterns hetaste trend päls på barhud och genomskinliga knästrumpor.

Tidningarnas tidning..


Jag läste en väldigt intresant gratistidning idag om Pressbyråns tidningar som heter SID. Den berättar en hel del om diverse pappersmagasin och hur de lyckas vara så framgångsrika och sälja stora mängder lösnummer. Det fanns en artikel som fångade mitt intresse, hur man når fram till den stora massan och att man exakt har 19 sekunder att fånga köparens intresse. Det fastställdes att lättklädda kvinnor lockar män, vilket inte är någon direkt chock. Men också att en herrtidning som Cafe måste variera sina omslag i perioder, med att ha kända män som profilierar på tidningens framsida och även vackra flickor i sidenfodral.

" Ett av de mest klassika och coola omslagen som även SID konstaterar, är januari-upplagan av Rolling Stone år 1981, då en naken John Lennon pussar Yoko Ono på kinden."

Igår när jag stod där framför ett hav av magasin, alla klädda med någon famös person. Så drogs min blick motvilligt men direkt till Cafe. Det var Elsa Hosk som förförde på cover-sidan i en alldeles underbar röd liten kläning som passar perfekt till kommande jultider och hennes blodröda läppar matchar outfiten perfekt. Tidningens innehåll är inte direkt ideal för mig, mesta delen består av herrmode, prylar för killar och reklam för snuskigt dyra klockor. Ändå köper jag tidnigen för 55 spänn, jag skulle vilja påstå att det var en kombination av den medföljande DVD:n med True Blood och Elsas underbara klänning. Jag vill så gärna ha en likadan röd dröm, men ingen direkt info om var man kan köpa den finns i tidningen.(Dock hittade jag den på Acnes hemsida. Den kostar tyvärr 4500 kr, frågan är nu om man ska spara till julafton eller sy en själv?) Det var inte ett nedköp att inhadla Cafe, men jag gick nästan helt och hållet på omslaget.. se vad som hände..

Bild: Acne