Thursday, March 6, 2008

Why are we such slaves to fashion?

Fast vi inte behöver all dessa tygstycken, kastar vi inte en extra blick i plånboken för att köpa dem. Det hjälper inte att Metro idag gör en 10-sidig tillägnan till vårens mode och att i allmänhet media och reklam öppnar upp för att vi ska konsumera mera. Att vi ska bry oss om vårt yttre mer än något annat skriver de mellan raderna. Det är inte fint längre att köpa böcker och att vara med i en bokklubb utan man ska ha en modeblogg och en massa nya skor.
Mängden modebloggar ökar ständigt och det hjälper inte till, morgonblaskorna i tunnelbanan skriver på senare tid väldigt mycket om den stora mängden kvinnor som bloggar om mode och hur snabbt och lätt det är att skapa en blogg. Metro drar stor nytta av detta då de skapat ett blogg-community på sin egen hemsida och värvt en av Fahrman-systarna för att promota detta.
Har vi inget bättre för oss? Svartet är nja i alla fall för mig, det var en tid för några månader sedan jag hade tid med att blogga konstant och flera gånger om dagen. Nu jobbar jag på dagarna och efter det blir det privat. Jag har inte slutat älska mode, jag köper tyvärr fortfarande lika mycket och mitt senaste köp gjorde jag utan att titta på kontot. Jag erkänner nu för er jag är en slav för mode men jag har nyligen lärt mig vikten av att inse att min garderob är stor, väldigt stor faktiskt och att jag kanske inte behöver så mycket nytt som jag kanske tror.

No comments: