Wednesday, November 21, 2007

Lagerfeld Confidetial får fyra stjärnor ut av fem

Lagerfeld Confidetial var allt man inte kunde ha trott, egentligen vet jag inte riktigt vad jag föreställt mig innan. Den var i alla fall humoristisk, intressant och inspirerande, tre saker jag tycker lyfter en dokumentär i allmänhet. Hela filmen gick ut på att regissören Rudolph Marconi följde Karl Lagerfeld med en kamera i hans vardagliga liv, som inte är ett dugg ordinärt i den meningen.
Filmen börjar väldigt skönt med att man får se Lagerfelds hus i Paris, en vacker lägenhet även om han har bohemiskt stökigt med tidningar, böcker och Chanelpåsar överallt. Kameran visar hans sovrum där han har femton ipods i olika färger och storlekar på en hylla över en öppen brasa, sedan går kameran in i hans klädkammare där han har långa klädställningar med massvis av svarta kostymer, en lång byrå med hundratals silver ringar, man får se honom gräva efter ett tiotal som han sedan sätter på sina fingrar huller om buller. Han rotar sedan igenom lådorna i byrån där han har ett hundratal vita hårda pappkragar med vitt skjorttyg på. Det är dessa ting man aldrig ser mannen utan en vit krage, en hel del silver ringar på båda händerna och ett par svarta solglasögon.
Han är verkligen en unik person och man får lära känna en Karl världen inte känner, en man med en intressant aspekt på livet, en fotograf i arbete och en designer vid skissblocket. Helt klart mer än sevärd och för alla tjejer finns det en hel del godbitar till manliga modeller, även en hel del inspiration mode mässigt.

No comments: