Tuesday, September 25, 2007

Cyklisterna förfular stadens gator!

Självklart kan man inte cykla till jobbet i kostym, risken finns att man får lera på Armanin. Så många som vill vara hurtiga och motionera när de beger sig till jobbet på morgonen har köpt sig en cykel. Dessa har blivit kända som: "cykeltöntarna", för det mesta är de medelålders män som dragit på sig tajta trikåer. Och med detta följer en hel smaklös cykelutstyrsel till allmänhetens missnöje.

Cykelmodet om det ens finns något sådant, är helt rätt ut sagt fult och visar mer än man vill se. Idén med kläderna är att man ska ha så slimma dräkter så möjligt, då vindmotståndet blir minimalt. Detta ses inte vara i allas fördel då man kanske köpt cykeln för att bli smalare.

Inte nog med allt detta, utan de kör som idioter. Jag bor i Nacka, som många kanske vet ligger det inte långt från innerstan. Det är här upploppet in mot city börjar för de dåvarande pigga cyklisterna. Pågrund av att turen bara startat håller man en alldeles för hög konstant fart, och visar ingen respekt för fotgängarna.

Det är bra att många tagit initiativet att var mer hälsosamma och framförallt miljömedvetna. Men man kanske inte behöver få för sig att det är Tour de France man ska vara med i, sakta ner och klä sig lite finare men ändå sportigt.

No comments: